Barolo, La Fenice 2010

€ 29,90

usp-gratis-verzendin

Niet op voorraad

Productbeschrijving

Ofwel de Feniks

Het is voor mij werkelijk overweldigend om te schrijven over een Barolo. Het is alsof je een heilige wijn introduceert. Franco biedt meerdere Barolos aan. Mijn persoonlijke favoriet is de Black Label Fenice. La Fenice, ofwel de Feniks, was een mythische vogel die beroemd staat dat ‘ie levend herrees uit het as na zijn dood. De Cavallero familie koos deze naam voor zijn beste wijnen, nadat een grote brand in 2007 de historische wijnkelder van de familie verwoeste. Het is geweldig om te zien dat een 100% Nebiollo druif, net als de Barbaresco, zo verschillend kan smaken, maar toch net zo bevredigend. Anders dan de Barbaresco regio, worden Barolo’s vooral geproduceerd tussen de communes van Barolo en Monforte.

 

A collector’s item

De kleur, de heftige smaak en look. Let op de ‘tranen’ als je de wijn in je glas rolt; Het lijkt soms alsof de wijn treurt om het feit dat het verdreven is uit zijn eiken vat, nadat het daar 2 jaar heeft gespendeerd voor een bepaade rijping. Woorden zijn eigenlijk overbodig voor deze wijn. Een hooggewaardeerde wijn, uit een van de beste wijn regio’s in de wereld. Wat erbij te serveren? Vlees, vlees en vlees. Dit is geen vegetariër-wijn, ben ik bang. Marinades, stoofpotten, truffelmaaltijden of – als je het echt nodig vindt – oude, sterke kaas. Deze 2010 Barolo wordt aangeboden voor een belachelijke prijs. Drink hem nu of geniet ervan als collecter’s item voor de komende 5 tot 15 jaar. Kwaliteit gegarandeerd.

Belangrijk om te weten:

  • De minimum bestelling is 6 flessen, er kan alleen in veelvoud van 6 worden besteld.
  • Gratis bezorging!
  • De looptijd van iedere deal is 30 dagen
  • Tijdens de looptijd van de deal ontvang je beloningen wanneer je anderen aanmoedigt om ook deel te nemen
  • Je bestelling wordt geleverd binnen 7 dagen nadat de deal is gesloten 

Lees het verhaal achter deze wijn:

Santagata. Hoofdstuk 1: Wat als…
Santagata. Hoofdstuk 2: Franco & ik
Santagata. Hoofdstuk 3: Het huis van Franco
Santagata. Hoofdstuk 4: Wijn, Bar, Barbera
Santagata. Hoofdstuk 5: Wijnen van Santagata

IMG_4331
Barolo2
Wijnliefhebbers delen dit...Share on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Extra informatie

Druifsoort

Nebbiolo

VINIFICATIE EN RIJPING

De trossen worden met de hand geplukt in het eind van oktober. Gisting van 20 tot 25 dagen op een temperatuur van 27° C. In de herfst gaat de wijn de eiken vaten in, waarin het rijpt voor minstens twee jaar, of in wijnjaren: drie jaar.

CHROMATISCH BEREIK

Robijnrood met royale granaatrode highlights

BOEKET

Hint van zoete eik en goed gerijpt fruit, plus vanille, kaneel en groene paprika.

SMAAK

Stevig gestructureerd, mager en droog met alcoholische warmte, zijdeachtige textuur en alle elementen in aangename harmonie.

ALCOHOL PERCENTAGE

13,5% vol.

FLES

Bordeaux, V15 Elite series

KURK

Kurk van 26 x 45

SERVEERTEMPERATUUR

18° C

AANBEVOLEN GLAS

Grote tulp-vormig kristallen glazen

UITERLIJKE RIJPINGSPERIODE

10 jaar en meer.

U vindt misschien ook leuk…