Hallo iedereen. Welkom!

Ik ben Moshé; 36 jaar oud, vader en heb een prachtige vrouw. Ik ben enig kind, zoon van 2 restauranthouders, allergisch voor katten, kleurenblind, een lange afstandsrenner, gelicenseerd mediator en die hard ijshockeyfan.

Leuk dat je hier bent. Il Consorzio is een droom die ik al langere tijd wilde laten uitkomen en ik ben er trots op dat ik in Nederland ben begonnen!

Zelf woon ik in Israël, van waaruit ik ook alle zaken doe. Mijn werk heeft me de laatste 14 jaar naar verschillende plekken op de wereld gebracht. Ik ben vooral veel in Europa en met name de Benelux geweest, waar ik verliefd ben geworden op Nederland. Ik heb goede Nederlandse vrienden, ik hou van de mensen, de straten, het uitgaansleven, het weer, de kaas en het bier… Zoals ik altijd al wist dat ik later “iets” in Nederland zou doen, wist ik dat ik ook iets met wijn zou doen. En wat is er beter dan de twee te combineren?

ProfileIk ben opgegroeid rennend door het restaurant van m’n ouders. De keuken was Frans-Italiaans, er lag goed eten uit de ‘provence‘ op de borden en wijn vloeide rijkelijk. Het rode en witte drankje was altijd om me heen, al duurde het een tijd voordat ik het mocht proeven. Ook was er in het restaurant altijd gelach en plezier. Blije mensen. Mensen die zich vermaakten met wat ze aten en dronken. Die sfeer vertaalde zich naar ons thuis.

Als enig kind lag de nadruk altijd op mij en wat er om me heen gebeurde. Ik was altijd vlak bij die open fles wijn. Af en toe goot m’n vader een slok in een simpel glas, of zelfs in een mok, voor de smaak. Toen ik ouder werd (en wijn mocht drinken…) realiseerde ik me hoe deze momenten mij gevormd hebben in hoe ik wijnen benader; als consumeerbaar goed, niet als statussymbool. Betaalbaar, simpel, een troostend glas, te delen met de mensen van wie je houdt.

Vandaag de dag zou ik mezelf een serieus wijnconsument noemen. Ik weet er een hoop vanaf, al noem ik mezelf liever geen connaisseur. Het is een groot deel van mijn leven. Ik heb te allen tijde ongeveer 100 wijnen in huis. Hier en daar zijn dat “grote” wijnen, maar vooral alledaagse wijnen. Door alle jaren heen, herinner ik me de wijnen die ik dronk, maar vooral weet ik waar ze vandaan kwamen en met wie ik ze dronk. Voor mij draait het om de ervaring van wijn drinken en niet per sé om de wijn zelf.

Deze gevoelens en deze benadering droeg ik met me mee toen ik 2 jaar lang wijnmaken bestudeerde en eenzelfde benadering had ik toen ik naar vele wijnregio’s in Europa reisde en constant wijnen van over de hele wereld proefde. Ik kan met bescheidenheid zeggen dat al deze ervaringen – het leven met en rondom wijn, wijnen bestuderen, willekeurig wijn drinken, conferenties en jaren van wijngaarden langsgaan – allen hebben gemaakt dat ik genoeg kennis en visie heb om mijn droom te verwezenlijken met Il Consorzio. Ik hoop dat ik kan voldoen aan mijn eigen verwachtingen!

handtekening
– Moshé

Wijnliefhebbers delen dit...Share on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest