Santagata. Hoofdstuk 3: Het huis van Franco

geplaatst in: Geen categorie | 0
IMG_4340
Franco met de Cavallero meisjes

Santagata. Hoofdstuk 1: Wat als…
Santagata. Hoofdstuk 2: Franco & ik
Santagata. Hoofdstuk 3: Het huis van Franco
Santagata. Hoofdstuk 4: Wijn, Bar, Barbera
Santagata. Hoofdstuk 5: Wijnen van Santagata

Eenmaal bezocht ik het huis van Franco. Met “zijn” huis, bedoel ik het huis waarin hij woonde met zijn vrouw, 3 dochters, twee vriendjes, ouders en de familie van zijn broer. Ik kan me nog goed herinneren dat ik minutenlang buiten voor de deur stond voordat ik besloot erop te kloppen, omdat ik genoot van de geluiden die er uit het huis kwamen. De geluiden van een gezamelijke familielunch die aan de gang was aan de andere kant van de deur. Hard en luid gelach, pratende mensen, het geluid van klinkende wijnglazen, geluiden van volle monden die aan het genieten zijn van de maaltijd. Een grote, gelukkige familie.

 

Onder het genot van een espresso vroeg ik hem of hij zich de eerste keer kon herinneren dat hij wijn proefde. “Nee” , was zijn antwoord. “Ik denk dat dat komt omdat ik te jong was om het me te kunnen herinneren.” We lachten.

Een grote, gelukkige familie

Vergeleken met mijn eigen gezin dat slechts bestaat uit een vrouw en een zoon om te “managen” , leek Franco’s huishouden een behoorlijk ‘project.’ “Je leven draait voor een groot deel om wijn, zou je op een gegeven moment je 3 dochters willen betrekken bij de wijnmakerij?” Hij dacht een moment na. “Mmmm, minimaal één.” En voegde eraan toe: “Eerlijk gezegd zou ik liever met hun vriendjes samenwerken”

Vanuit het niets verscheen opeens Franco’s moeder in de kamer om een fles wijn te pakken voor de familie die boven zat. Ik stond beleefd op om haar een respectvolle handdruk te geven. Ik vroeg Franco of zijn ouders trots waren op wat hij met hun 3e kindje – de wijnmakerij – had gedaan; en of hij er vreugde uit haalde dat zijn beide ouders hebben kunnen zien naar welk niveau hij de wijnmakerij heeft gebracht. “Dat maakt me zeker gelukkig. Het drong pas echt tot me door toen mijn ouders voor de eerste keer een label zagen voor een lading wijn die op het punt stond om naar het verre oosten verscheept te worden. Ze waren zowel verbaasd als onder de indruk.”

Het oog van de meester

Ik vroeg me af of zijn vader, met al zijn ervaring in het maken van wijn, nog steeds van waarde was tijdens het oogstseizoen. “Oh ja, “ antwoorde hij. “Onze wijngaarden zijn erg speciaal op het gebied van locatie, hoogte en de val van het zonlicht. Mijn vaders ogen en zijn gevoel voor het land brengt me altijd goed advies op kritieke momenten. Hij denkt anders dan anderen en dat is een erg belangrijke eigenschap bij het maken van wijn.”

 

sant'agata12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder:

Santagata. Hoofdstuk 1: Wat als…
Santagata. Hoofdstuk 2: Franco & ik
Santagata. Hoofdstuk 3: Het huis van Franco
Santagata. Hoofdstuk 4: Wijn, Bar, Barbera
Santagata. Hoofdstuk 5: Wijnen van Santagata

 

Wijnliefhebbers delen dit...Share on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest