Santagata. Hoofdstuk 1: Wat als…

geplaatst in: Verhalen | 0
Acco 025 (1)
Moshé Weizman

Santagata. Hoofdstuk 1: Wat als…
Santagata. Hoofdstuk 2: Franco & ik
Santagata. Hoofdstuk 3: Het huis van Franco
Santagata. Hoofdstuk 4: Wijn, Bar, Barbera
Santagata. Hoofdstuk 5: Wijnen van Santagata

Mijn fantasie wordt soms geprikkeld door wijn. Na een glas of twee start ik vaak een denkbeeldige reis en fantaseer ik dat ik een wijnmaker ben. Tegen het einde van deze droom leef ik midden in het hart van de wijngaarden, erf ik een wijnmakerij en heb ik mijn beroep gemaakt van mijn grote passie.

De band tussen mens en land

Ik ben weliswaar de zoon van twee ouders die de gastronomie in hart en nieren meedragen en me grootbrachten tussen de restauranttafeltjes, maar “zoon van een wijnmaker” klonk voorCastgnolemap mij altijd als interessant en intrigerend in de oren. De band die je met het land hebt, de mogelijkheid om daadwerkelijk iets te creeren in plaats van alleen iets te kopen en het op het vuur te zetten of in de oven te schuiven. Iedere dag hard werken om mensen mijn wijn te laten proeven en bekend te maken met de naam van de wijnmakerij. Het verhaal en de historie achter het land dat ik zou bezitten. Dit vervolgens allemaal geconcentreerd tot een etiket op de wijnfles die reist naar de andere kant van de wereld. Wat een avontuur zou dat zijn.

Franco Cavallero

4Met deze droom in mijn achterhoofd had ik mijn eerste ontmoeting met Franco Cavallero, de eigenaar van Cantine Sant’agata in Castagnole Monferrato, Piemonte, Italie. Franco leeft deze droom. Hij is 47 jaar, zoon van Giuseppe en broer van Claudio, waar hij samen de wijnmakerij mee runt.

Lees verder:

Santagata. Hoofdstuk 1: Wat als…
Santagata. Hoofdstuk 2: Franco & ik
Santagata. Hoofdstuk 3: Het huis van Franco
Santagata. Hoofdstuk 4: Wijn, Bar, Barbera
Santagata. Hoofdstuk 5: Wijnen van Santagata

 

Wijnliefhebbers delen dit...Share on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest