Neive - helderGa je mee op reis?

Mag ik je meenemen op reis? Een reis waarbij we samen ware pareltjes ontdekken. Pareltjes in de vorm van kleine wijnmakerijen die nog steeds worden gerund door families en die verstopt zitten in prachtige stukjes van het continent Europa.

Boutique wineries

Deze wijnmakerijen worden ook wel Boutique wineries genoemd en produceren minder dan 100.000 flessen per jaar. Hun wijn wordt vooral lokaal en nationaal verkocht. Ze voeren beroemde en befaamde ”Appelations” – ofwel keurmerken – zoals Barbaresco, Barolo, Arneis, Barbera D’Asti, Brunello di Montalcino en nog veel meer. Het zijn geen grote merken, maar wel produceren ze uitstekende wijnen met veel waar voor je geld.

Il-Consorzio

De komende tijd zal ik mijn eigen wijnroute gaan afleggen en deze unieke wijnmakerijen en hun wijnen een gezicht geven. Dit doe ik door de wijnmakerijen te bundelen in mijn eigen virtuele ”Consorzio.” Ik zal hun verhalen vertellen. Ik zal je kennis laten maken met de mensen achter de wijn. En ik zal jou de mogelijkheid geven om de wijn van deze verborgen pareltjes in huis te halen en de smaak achter het verhaal ook daadwerkelijk te proeven.

Wijndeals

Op Il-Consorzio kun je deelnemen aan wijndeals die 30 dagen geldig zijn. Ik kan je verzekeren dat je positief verrast zult zijn over de kwaliteit van deze wijnen die uitblinken in bescheidenheid en eerlijkheid. Je proeft de liefde die de makers in het maken ervan hebben gestopt terug in de wijn. Ook kan ik je verzekeren dat je vergelijkbare wijnen nergens anders tegen dezelfde prijs zult vinden. Je zult me nooit betrappen op overdreven professioneel gedrag als ik het over een wijn heb. Ik zal het niet hebben over walsen, zuurgraad, rijping of andere ”wijnkenners-praat.” Kortom, wat je op Il-Consorzio kunt vinden zijn wijnen tegen een eerlijke prijs, gemaakt door eenvoudige mensen, met als doel jou een geweldige ervaring te bieden.Ga je met me mee op reis? Ik zou me vereerd voelen!

 

 

Wijnliefhebbers delen dit...Share on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest