La Contea. Hoofdstuk 4: Het altaar van La Contea

geplaatst in: Geen categorie | 0

La Contea's wijnwinkeltje

La Contea: Hoofdstuk 1: Toevluchtsoorden en wijngaarden
La Contea. Hoofdstuk 2: Tonino
La Contea. Hoofdstuk 3: Luca
La Contea. Hoofdstuk 4: Het altaar van La Contea

Hemel op aarde

Na de “officiële rondleiding” nam Luca me dieper het toevluchtsoord in dat ik al volledig had omarmd. Na de wijnproeverij met Tonino, nam Luca me bij de hand en bracht me naar een plek die voor mij hemel op aarde leek. We liepen een paar stappen vanaf het restaurant en stapten binnen in de Cantina, de wijnbar en wijnwinkel. Terwijl we deze 20 stappen liepen, hoorden we het geluid van pratende, lachende, omarmende en begroetende mensen aanzwellen. We naderden een een klein altaar. Flessen wijn stonden daar als beelden. Wachtend, vragend om geopend te worden zodat hun geest uit de fles bevrijd kon worden. Ham en worst hing aan het plafond, klaar om samen met heerlijke kazen soldaat gemaakt te worden vanaf het kleine buffet. Ik kende niemand van de 20-30 menHam en wijnsen die aanwezig waren in de Cantina en dronken was ik niet, maar het leek net alsof ze allemaal een oplichtende auriool boven hun hoofd hadden, als waren het engelen. iedereen lachte naar me, alsof ze me uitnodigden om te vertellen wat me naar La Contea had gebracht, te vertellen over mijn leven, om me een toevluchtsoord te bieden.

Genieten

Terwijl ik genoot van een muziekstuk van ploppende kurken, wijn dat in glazen werd geschonken en luid gelach om ons heen, stelde Luca voor om eens te genieten van wat wijn. Niet proeven en uitspugen, gewoon, genieten. Omdat we eerder die dag wat woorden uitgewisseld hadden in het Frans, vroeg Luca me of ik van zijn “Franse” wilde proeven. Voordat ik doorhad wat hij eigenlijk bedoelde, schotelde hij me een glas voor van zijn Spumante Pinin voor, La Contea’s alternatief voor Champagne.

La Contea's CantinaWat een privilege en verantwoordelijkheid om je eigen vorm van Champagne te maken. De smaak was geweldig en vormde een uitstekend aperitief voor twee andere creaties van Luca: La Contea’s versie van Dr Jekyll and Mr. Hyde: Dr. Arneis en Mr. Barbaresco. Een witte wijn en een rode wijn, beiden gemaakt van druiven van internationale kwaliteit, afkomstig uit de heuvels van Neive: de Nebbiolo- en de Arneis druif. Ik kan eerlijk zeggen: deze drie wijnen waren stuk voor stuk een prachtig toevluchtsoord voor mij.

De heuvels van Langhe, Alba en Asti

Het fascinerende van La Contea was dat ik in staat was door de heuvels van Langhe, Alba en Asti te wandelenen en ik, zelfs na zoveel wijn nog steeds stevig in mijn schoenen stond. Luca heeft echt het beste gehaald uit wat Langhe te bieden heeft, ook voor wat andere witte druiven betreft, zoals Chardonnay en de unieke Piemontese Favorita druif. Speciaal en delicaat zoals ik nooit eerder heb geproefd. De Nebbiolo, alsof hij nog niet genoeg bekendheid geniet in Barbaresco, wordt hier aangeboden in de Asti en Alba versie. De laatste is Tonnino’s kleine lieveling. En tot slot: de Barbera d’ Alba Superiori bewijst ook dat uit deze schitterende streek exellente wijnen voortkomen.

Proef La Contea’s wijnen nu zelf!

De ervaring en de smaak koppel ik zelf voor altijd aan elkaar. Ik moedig je graag aan om deze ervaring zelf eens te proberen. Deze zes wijnen zijn de eerste die ik aanbied via Il-Consorzio en kun je aanschaffen tegen een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding via onze wijndeals.

Tot het volgende avontuur!

Hartelijke groet,

handtekeningMoshé

 

Lees verder:

La Contea: Hoofdstuk 1: Toevluchtsoorden en wijngaarden
La Contea. Hoofdstuk 2: Tonino
La Contea. Hoofdstuk 3: Luca
La Contea. Hoofdstuk 4: Het altaar van La Contea

Wijnliefhebbers delen dit...Share on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest