La Contea. Hoofdstuk 1: Toevluchtsoorden en wijngaarden

geplaatst in: Geen categorie, Verhalen | 0
Neive, Piemonte
De eerste stop van Il-Consorzio: Neive, in het hart van Piemonte, Italië. Hier ontdekken we La Contea, een wijnmakerij, restaurant en hotel.

La Contea: Hoofdstuk 1: Toevluchtsoorden en wijngaarden
La Contea. Hoofdstuk 2: Tonino
La Contea. Hoofdstuk 3: Luca
La Contea. Hoofdstuk 4: Het altaar van La Contea

Ik heb op de een of andere manier altijd de neiging gehad om constant na te denken over plaatsen waar ik heen zou gaan om troost en vrede te vinden, mocht er – god verhoede – iets ergs gebeuren. Instinctief koppel ik deze plek van troost aan wijn en aan de mensen die deze wijn maken. Deze mensen hebben mij altijd een gevoel gegeven van thuiskomen, van affectie, van bescherming.

 

Neive - mistig

Neive - helder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is 5.00 uur in de morgen toen ik wakker werd in La Contea. Ik opende het kleine raam van mijn kamer en een gevoel van vrijheid overviel me. Binnen 45 minuten verdween de nevel in de vallei waar ik op uitkeek en de wereld veranderde van grauw en afgesloten naar helder en open. Ik voelde me bevrijd. Ik had mijn toevluchtsoord gevonden.

Lees verder:

La Contea: Hoofdstuk 1: Toevluchtsoorden en wijngaarden
La Contea. Hoofdstuk 2: Tonino
La Contea. Hoofdstuk 3: Luca
La Contea. Hoofdstuk 4: Het altaar van La Contea

Wijnliefhebbers delen dit...Share on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest