Is daten met een niet-drinker een misdaad?

geplaatst in: Geen categorie | 0

Disclaimer: lees deze blog alleen als je van een glaasje wijn houdt, bij voorkeur onder het genot van…een lekker glaasje wijn ;-)

Om in 1 woord een antwoord te geven op de vraag die de titel van dit blog draagt: Jazeker! Graag geef ik iedereen een waarschuwing; en wanneer je toch met een niet-drinker wil daten, dan zijn de gevolgen geheel voor eigen rekening…

Zou jij daten met iemand die niet drinkt? Ik niet. Waarom niet? Waarom zou je?

 

womanand wine

Een misdaad die ik heb begaan

Ik geef toe dat ik deze mistap, of liever gezegd misdaad, wel heb begaan in het verleden. En daarom weet ik waarom ik het nooit meer zal doen (en dat is niet alleen omdat ik getrouwd ben). Ik wil jullie dringend adviseren om niet te daten met iemand die niet drinkt. Tsjah, hoe zal ik het verwoorden? Meiden die ik heb gedate die niet dronken, waren wat betreft hun persoonlijkheid net zo droog als hun alcoholvoorraad. Oh god, wat ben ik blij dat ik dit niet meer hoef te ervaren…

Wijn ging er in, geheimen kwamen er uit

Kan je je een natuurlijke omgang tussen een man en een vrouw voorstellen, helemaal alcoholvrij? Dan heb ik het niet over een gesprek in de kantine, maar over een romantische interactie. Een situatie die in iets leuks kan eindigen, zonder het direct over platte XXX te hebben. Ik geloof erin dat je pas echt eerlijk bent tegen iemand als er alcohol in het spel is, en dan met name wijn. Dan komt de waarheid naar boven. Een oud bijbels gezegde luidt: “wijn ging erin, geheimen kwamen eruit”. Je hoeft niet ladderzat te zijn om te praten over wie je bent, wat je wilt en wat je goed laat voelen, maar – geloof mij – een elegant alcoholisch drankje (zoals wijn) kan er net even voor zorgen dat je jezelf genuanceerd blootgeeft aan de ander. Als je drinkt, praat en alsnog niet leuk gevonden wordt door degene tegenover je, dan zou het gesprek al helemaal rampzalig zijn geweest als er totaal geen alcohol in het spel was!

Op zekere hoogte heb ik hetzelfde gevoel bij vegetariërs, maar toch ervaar ik een grotere afkeer voor onthouders. – Alhoewel ik zou zweren dat de meeste onthouders ook vegetarisch zijn – Hoe kan je jezelf onthouden? Waarom zou je eigenlijk? Waarom ontzeg je je lichaam en geest van iets dat zo bevrijdend kan zijn? Hoe kan je iets vermijden wat je een beter persoon maakt? En kom nou niet met die “ik vind het niet lekker”-onzin. Er zijn miljoenen types alcohol, er zit heus wel iets tussen dat past bij jouw smaak;-)

Drink!

Drink gewoon! Uiteraard wel met mate, maar toch, drink! Bevrijd jezelf! Wees grappiger, lach meer! Geef meer! Kus het leven, heb je leven lief! Voor mij is een leven zonder drinken als het besturen van een auto zonder brandstof. Ik ga simpelweg niet voorruit…

Zoals een wijs man ooit de definitie van een onthouder gaf::

Abstainer: a weak person who yields to the temptation of denying himself a pleasure (Ambrose Bierce)

Onthouder: een zwak persoon die toegeeft aan de verleiding om zichzelf van genot te ontzeggen. -Ambrose Bierce

Wijnliefhebbers delen dit...Share on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest